Kampány indult a kapcsolati erőszak ellen

 

2014. április 17-én kezdetét vette a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kapcsolati erőszak elleni figyelemfelhívó kezdeményezése, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat.

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a kapcsolati erőszak jelenségére, és arra bíztassa az embereket, hogy figyeljenek egymásra; vegyék észre, ha közvetlen környezetükben valami nincs rendben (a kapcsolati erőszak tényét nehéz a barátok, közeli ismerősök előtt titokban tartani), ne féljenek lépni, vagy szóba hozni a témát, és főként ne féljenek az érintettek segítséget kérni.

A szemléletformáló kampány minél szélesebb társadalmi kör elérésével szeretné tudatosítani, hogy a kapcsolati erőszak semmilyen formája nem elfogadható. A felhívás kiemelt célkitűzése az is, hogy abban a tekintetben is elinduljon egy szemléletbeli változás, hogy a társadalom ne csak a fizikai bántalmazást tekintse kapcsolati erőszaknak.

A kampány mottóját „Vedd észre, ha valami nincs rendben!" plakátok, újsághirdetések, tévé- és rádióspotok közvetítik országszerte, a közösségi hálón pedig a témáról részletes információt találnak az érdeklődők.

http://www.segelyszervezet.hu/veddeszre

A kampány sajtótájékoztatója:

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/kampany-indul-kapcsolati-eroszak-ellen

 

Hogyan tájékozódjon? 

 

Ezen az oldalon informálódhat az Ön számára elérhető szociális szolgáltatások, ellátások tekintetében, és a gyermekvédelem területén.

Válassza a "Mi mennyi 2013-ban?" menüpontot, ha az aktuális bérekről, juttatásokról, adózási információkról szeretne tájékozódni.

Az "Ellátási térképek" alatt a szociális ellátással foglalkozó intézmények elérhetőségeit találja.

Ha szakértőre van szüksége a gyermekvédelem, szociálpolitika, foglalkoztatásrehabilitáció, jelnyelvi tolmácsolás kapcsán, az annak megfelelő link alatt megtalálhatja.

Természetesen hasznos jogszabályi, dokumentum gyűjteményt, és link gyűjteményeket is megtalál a szociálpolitika területéről.

Továbbá alább olvashatja az aktuálisan közölt tudnivalókat:Engedély nélküli szociális szolgáltatások

 

2013. 08. 01.Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

TÁMOP 5.4.2.-08/1-2009-0001

"Központi szociális információs fejlesztések" című kiemelt projekt

Záró rendezvénye 2013. 03. 27-én került megrendezésre

 

A Meghívó részletes ismertetője elérhető itt>>>